Uddannelse & kurser

YP søger ny suppleant til ansættelsesudvalget i NORD

Yngre Pædiatere er repræsenteret i ansættelsesudvalget samt ved ansættelsesproceduren (MMI eller samtale) i alle 3 uddannelsesregioner NORD, SYD og ØST. I alle 3 regioner deltager to YP-delegerede medlemmer; en suppleant samt en repræsentant.
Vi mangler nu en ny suppleant i NORD som skal indtræde og deltage ved ansættelsproceduren fra efteråret.

Vi søger en læge i hoveduddannelse i pædiatri, som har kendskab til den lægelige videreuddannelse, er interesseret i uddannelsesområdet og ønsker at repræsentere YP i ansættelsesudvalget i NORD fremadrettet.

YP søger ny suppleant til ansættelsesudvalget i SYD

Yngre Pædiatere er repræsenteret i ansættelsesudvalget samt ved ansættelsesproceduren (MMI eller samtale) i alle 3 uddannelsesregioner NORD, SYD og ØST. I alle 3 regioner deltager to YP-delegerede medlemmer; en suppleant samt en repræsentant.
Vi mangler nu en ny suppleant i SYD som skal indtræde og deltage ved ansættelsproceduren fra efteråret.

Vi søger en læge i hoveduddannelse i pædiatri, som har kendskab til den lægelige videreuddannelse, er interesseret i uddannelsesområdet og ønsker at repræsentere YP i ansættelsesudvalget i SYD fremadrettet.

Yngre Pædiatere Internat 2023

Yngre Pædiateres Internat 2023 - "FREMTIDENS BØRNELÆGE"
Fredag d. 27 til lørdag d. 28. oktober

Få mere info her

DIPS Symposium 2023

Dansk Infektionspædiatrisk Selskab inviterer til symposium 29.-30. september:

Kære alle infektionsinteresserende yngre pædiatere

Vi er glade for at meddele at tilmeldingen til årets DIPS symposium er åben. Symposiet finder sted 29.-30. september på Klarskovgaard i Korsør

E-journalclub februar 2023

Så er det igen tid til journal club.

Efter en tur i neonatologien i januar, vender vi blikket mod gastroenterologien, og den evigt udfordrende C. difficile infektion.

For hvordan er det nu, hvem skal testes, hvem skal ikke? Hvem skal behandles og hvorfor?

Denne artikel er ment som et brush-up for de erfarne og (måske) en øjenåbner for de mindre erfarne.

Artiklen indeholder flowchart for arbejdsgange i mødet med den gastroenterologiske patient mistænkt for c. difficile.

E-journalclub januar 2023

Kunne du tænke dig at være bedre klædt på til præsamtaler inden præterm fødsler? 

Denne måneds Journal Club handler om præmaturitet og faktorer af betydning for børns intellektuelle udvikling set i en præmatur kontekst.

Vi linker til to forskellige artikler som begge er lærerige og indeholder en masse data til at styrke din paratviden.

E-Journal Club oktober 2022

Amning og medicin?
Klokken er 03.44 og du bliver vækket på vagtværelset af et opkald fra jordmoder som liiige skal spørge om man gerne må amme når man tager levetiracetam samt quetiapin.
Og nu hun lige har dig i røret, vil mor også gerne vide om hun bør takke ja til 4. dosis af mRNA COVID vaccine når nu hun ammer.
Hvad svarer du?

Denne måneds journal club har samlet 2 yderst nyttige sider samt et sjovt lille studie om mRNA vaccine om ammemælk

 

Detection of Messenger RNA COVID-19 Vaccines in Human Breast Milk

Hanna et al

JAMA Pediatrics, September 2022

E-journal club september 2022

Det sker at børn født til termin, efter en ukompliceret graviditet, får perinatalt cerebral infarkt. Enten fanger vi dem i dagene efter fødslen med begyndende kramper, eller måske først sidenhen når de viser tegn til cerebral parese. Men det er måske alligevel ikke helt tilfældigt, hvilke børn og familier som bliver ramt. 

I dette studie af 1924 neonatale børn identificerer forsker gruppen 9 risikofaktorer for Perinatal Arterial Ischemic Stroke hos børn født til termin

 

E-journal club august 2022

Antibiotika-associeret diarré... Du sender barnet hjem med peroral AB og forældrene er glade og du er videre i dit arbejde, men snart får barnet derhjemme diarré som følge af antibiotika. Er der noget at stille op mod denne bivirkning? Hvad med probiotika? Virker det?

Dette blindede randomiserede studie inkluderer 350 børn i alderen 3 mdr. til 18 år som alle skal have AB og i tillæg enten får probitotika eller placebo.
Hvis du vi vide om det virker må du læse med her

 

E-journal club juni 2022

Astma og astmatisk bronchitis fylder meget i børnemodtagelserne, især i de mørke måneder. Men hvilken behandling er egentlig mest effektiv? Er det spacer eller forstøver/nebulizer? I dette randomiserede kontrollerede studie blev netop denne sammenligning gjort hvor forfatterne fandt spacerbehandlingen mere effektiv end forstøver. Overrasket? Læs mere her

Iramain et al

Pediatric Pulmonology 2019

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbreve og få seneste nyt om kurser og uddannelse.
.