Yngre Pædiatere Nyhedsbrev november 2023

Denne e-mail indeholder grafik, se den i din browser.
 
 
 
 
  logo nyeste yp

 

 
 
 

 

Kære medlemmer af Yngre Pædiatere

Først og fremmest, sikke en fest det var at have jer med til internatet i Middelfart. Tak til jer der deltog. Vi glæder os allerede til næste år.

Med internat følger også en generalforsamling. Så vi vil sige tusind tak til den afgående bestyrelse og velkommen til den nye.

På generalforsamlingen blev det vedtaget at udvide bestyrelsen til nu 10 medlemmer. Det er fordi der gemmer sig en masse velvillighed og potentiale i vores forening.

Hvad den nye bestyrelse vil finde på, skal I nok få en masse mere at vide om.

I dette nyhedsbrev bliver I kort præsenteret til den nye bestyrelse, et kort skriv om det opråb YP har gjort sammen med DPS og global børnesundhedsudvalget, får en juleinvitation, og ikke mindst hører lidt om MMI/HU-ansøgning...

Ha' en dejlig december derude.

Yngre Pædiateres bestyrelse
Mail: yngrepediatere@gmail.com

 

Yngre Pædiatere bestyrelse 2023/2024

I bestyrelsen 2023/2024 har vi nu sagt velkommen til 6 helt nye medlemmer.

Bestyrelsen holdt konstituerende møde den 14. november og kan sige tillykke til forperson Tilde og næstforperson Sidse.

I starten af det kommende år vil vi lave præsentation på Instagram og med hinanden fokusområder. Hvis du ikke kan vente så længe, kan du læse mere på http://yp.dk/hvem-er-vi/bestyrelsen.html. Referat fra generalforsamlingen kan læses her og de nyeste vedtægter kan læses her.

Bestyrelse 

 

Pressemeddelse vedrørende "Opfordring til  våbenhvile i Mellemøsten"

Yngre Pæditatere er sammen med Dansk Pædiatrisk Selskab og Udvalg for Global Børnesundhed medunderskriver på en pressemeddelse med en opfordring til våbenhbile i Mellemøsten.

Pressemeddelsen har overskriften: 

Vi opfordrer til øjeblikkelig våbenhvile for at beskytte børn i Mellemøsten

Læs pressemeddelsen her:
https://www.paediatri.dk/images/dokumenter/meninger/Situationen_i_Mellemøsten.pdf

 

Yngre Pædiatere Julehygge

Hvis du er på de københavnske kanter mandag den 18. december, så kom forbi og ønsk god jul til din YP-kollega.
YP byder på et glas gløgg og en tallerken æbleskiver.

Meld dig til og find mere information på facebookeventet. Du finder eventet gennem facebooksiden Den officielle Yngre Pædiatere gruppe. Er du ikke på facebook, så send os en mail i stedet. 

Hvis du sidder i en anden by og vil samles en flok YP'ere i december og holde lignende lille jule-kom-sammen, så send os en mail - så får vi arrangeret at der bliver dækket gløgg og æbleskiver.

Mail: yngrepediatere@gmail.com

404861217 210101018798342 1242859789793183286 n 

 

Hoveduddannelse ansættelsesrunde 1. halvår 2024

Overvejer du at søge hoveduddannelse i pædiatri i den kommende ansættelsesrunde? Vores seje YP-repræsentanter står klar til at holde infomøder omkring ansøgning og ansættelsessamtale og de vil også være til stede under samtalen/MMI. Stillingerne i den kommende runde starter 1. april 2024. 

Nord
Infomøde afholdes virtuelt torsdag den 14. december kl. 20.00. Tilmeldingsfrist er 10. december. Stillingerne slås op 13. december. Der er ansøgningsfrist 3. januar pg samtalerne finder sted 23. januar.

Syd
Infomøde afholdes virtuelt torsdag den 7. december kl. 19.15. Stillingerne slås op 1. december. Der er ansøgningsfrist 31. december. Samtaler afholdes 24. januar.

Øst
MMI-infomøde afholdes fysisk på Rigshospitalet mandag den 4. december kl. 17.30-19.00. Stillingerne slås op 30. november. Frist for ansøgning er 14. december. Der afholdes MMI 23. januar.

 

HUSK at YP laver en anonymiseret spørgeskemaundersøgelse, der bliver sendt ud til ansøgerne efter samtalen/MMI for at sikre, at vores medlemmer har en god oplevelse ifm ansættelsesprocessen. Ved problemer giver YP tilbagemelding til ansættelsesudvalget. Vi håber selvfølgelig at alle ansøgerne vil deltage i undersøgelsen.

 

manager 308474 1280 

YP kurser

Anæstesi i pædiatrien - aftenkursus på RH

Sæt kryds i kalenderen 25. januar 2024, hvor YP er gået sammen med Foreningen af Yngre Anæstesiologer (FYA) for at holde aftenkursus om vores fælles patienter og problemstillinger. Hold øje på Facebook og Instagram, hvor vi fortæller meget mere!

Så er tilmeldingen til YP og FYA's fælleskursus åben!
 
Det bliver en fantastisk aften hvor Jeppe Sylvest og Lasse Høgh Andersen vil føre os ind i de fælles muligheder og arbejdsområder vores to specialer har. Undervejs vil der være en lille pause med lidt aftensmad, så ingen maver knurrer for højt. 
 
For at deltage skal du
  1. Være medlem af enten FYA eller YP
  2. Betale 40 kroner til mobile pay 811777 - skriv dit navn og din forening som kommentar (enten FYA eller YP)
  3. Send en mail til ypkurser@gmail.com - så vi ved, hvor vi skal sende mere info hen - skriv FYA+YP i emnefeltet
Vi glæder os til at se jer - men skynd jer, for der er kun et begrænset antal pladser!
 
Kærlig hilsen FYA og YP

ambulance 1501264 1280 1

 

Medicinsk børnemishandling - aftenkursus på AUH

YES - endelig et kursus i Jylland.

Katrine Staudt Jeppesen og Line Brunemark Berg vil føre jer ind i et spændende område i socialpædiatrien: medicinsk børnemishandling.

Prik din kollega i Aarhus/Viborg/Randers/Gødstrup/Kolding/... og spørg om I ikke skal tage afsted sammen.

Af praktiske og økonomiske årsager kan kurset ikke afholdes ved færre end 12 tilmeldte, så giv dig meget gerne til kende, hvis du vil med! ?

Vi glæder os til at se jer!

 

Kunne du tænke dig at være med til at arrangere et YP kursus? Er du vildt interesseret i et subspeciale eller kender du den sejeste underviser? Hungrer I efter lidt ekstra både fagligt og socialt i dit område, og kunne du tænke dig at gøre både YP og dine kollegaer en kæmpe tjeneste? Så skriv til os på ypkurser@gmail.com 

 

Øvrige kurser

Hold dig opdateret på paediatri.dk for at se, hvilke spændende kurser du ellers har mulighed for at deltage i. Der afholdes fx temadag om medicin til børn og unge 1. marts 2024.

 pills 3673645 1280

 

Børnedage 2024

Vi glæder os og håber at se en masse YP'ere til Børnedage 2.-4. juni 2024. Hillerød er arrangør og I kan godt glæde jer til vi ses på Marienlyst Strandhotel. Følg med på paediatri.dk for at se, hvornår tilmeldingen åbner.

 

 

Med ønske om en god jul og et godt nytår uden for meget sygdom i vagtlaget - YP bestyrelsen

drink 4623554 1280

 

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev