YP nyhedsbrev juni 2022

Denne e-mail indeholder grafik, se den i din browser.
 
 
 
 
  logo nyeste yp

 

 
 
 

Kære medlemmer af Yngre Pædiatere

Sommeren er kommet til Danmark og for de fleste betyder det ferie. Her følger lidt nyt fra YP som kan læses fra liggestolen, hængekøjen, (vagtværelset?) eller hvor du end nyder din sommer.

 

E-journalclub juni 2022

Astma og astmatisk bronchitis fylder meget i børnemodtagelserne, især i de mørke måneder. Men hvilken behandling er egentlig mest effektiv? Er det spacer eller forstøver/nebulizer? I dette randomiserede kontrollerede studie blev netop denne sammenligning gjort hvor forfatterne fandt spacerbehandlingen mere effektiv end forstøver. Overrasket? Læs mere her

 astma2

 

YP årsmøde 2022

YP holder årsmøde i Odense fredag d. 4. november. Dagen kommer til at gå med et spændende kursus, generalforsamling og efterfølgende middag. Vi er i gang med at sætte et stærkt kursusprogram sammen til jer!

Sæt kryds i kalenderen og husk at ønske fri når den tid kommer. Vi håber på at se en masse af jer!

middag

 

Børnedage 2022

I år afholdte Rigshospitalet Børnedage d. 12.-14. juni. De yngre børnelæger der deltog i prækonferencen havde fornøjelsen af bl.a. postløb i akutte cases, karrierevejledning, snak om det uperfekte, work/life-balance og fik tips og trics til at "få mere tid". Det var et utroligt vellykket arrangement. 

YP vil sige tak til alle jer der deltog i YPs faglige møde under konferencen.

 fagligtmoede1

 

Årets uddannelsespris 2022

På Børnedage uddelte YP traditionen tro Årets uddannelsespris. Prisen gik i år til Maren Johanne Rytter fra Børne- og Ungeafdelingen, Slagelse Hospital. Alle de yngre læger på afdelingen havde indstillet Maren bl.a. med disse flotte ord:

"Som forvagt er det altid både sjovt, trygt og lærerigt at være på arbejde med Maren. Hun er fagligt dygtig, giver sig tid og sætter sig ind i hendes patienter og udredningen heraf. Ved tvivl slår hun gerne op eller konfererer videre for også selv at blive klogere og lære mere. Hun tager altid yngre lægers overvejelser seriøst og udviser stor entusiasme for de patienter, vi fortæller om, også når det for os drejer sig om ”den første gastroenterit”, en patientgruppe hun om nogen må have hørt om MANGE gange."

 marenyp

Stort tillykke til Maren!

 

Kommende YP-kurser - sæt kryds i kalenderen!

- Aftenkursus om adipositas den 15. august på Herlev med Julie Kloppenborg og Tenna Ruest - tilmeldingen åbner snart på vores hjemmeside.

-Aftenkursus om hæmatologi og onkologi den 4. oktober på RH - programmet er ved at tage endelig form, sæt endelig kryds i kalenderen og husk at ønske fri!

kalender

Vi vil meget gerne høre fra dig, der har en god ide til et kursus, eller bare gerne vil hjælpe os med at få de kommende kurser op og stå og give en hånd med på dagen. 

Tilbage er det vist bare at ønske jer alle en rigtig god sommer!

Mvh YP bestyrelsen

 

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev