YP Nyhedsbrev maj 2020

Denne e-mail indeholder grafik, se den i din browser.
 
 
 
 
  logo nyeste yp

 

 
 
 

Kære medlemmer af Yngre Pædiatere

 cherry blossom

 

Covid-19-epidemien blev hverdag, men nu nærmer vi os mere normale tilstande som vi kender det med landet, der åbner mere og mere op og måske en lidt mere vant og travl hverdag rundt på de forskellige børneafdelinger. 

Noget andet der også nærmer sig er MMI eller ansættelsessamtaler,  som i denne omgang ikke bliver helt, som det plejer, da Covid-19-epidemien har gjort, at man nogle steder i landet har set sig nødsaget til at erstatte MMI med en samtale. I Region Øst er det fortsat uafklaret om det ender med MMI på traditionel vis, eller om der også her afholdes en anden form for standardiseret samtale, som i Region Nord og Syd. Under alle omstændigheder ønskes alle ansøgere held og lykke. Vi vil i YP som vanligt sørge for at indhente evaluering af processen.

 

Juniorinspektorer i alle tre regioner

Dansk Pædiatrisk Selskab søger nye juniorinspektorer i alle 3 regioner  - og du har nu chancen for at blive en del af korpset!

Læs mere her.

 

 

Børnedage og YPs årsmøde

conference 

Covid-19-epidemien har som bekendt også gjort sit indtog på årets Børnedage, som udskydes til 2021. Men der bliver afholdt generalforsamling, samt et fagligt oplæg og efterfølgende middag den  20.9.20 i Odense. Tidspunkt og præcis lokalitet følger. Følg med her (Obs for at have stemmeret til DPS GF skal man være medlem af DPS) 

YP skulle have afholdt årsmøde som internat i november 2020. Men det er besluttet at vi udskyder internatet til næste år, da det blev for usikkert om vi kunne afvikle det i år pga Covid-19 situationen. MEN vi skal holde vores generalforsamling, hvilket vi gør sammen med DPS. Det vil sige, at vi den 20.09.20 i Odense holder vores YP Generalforsamling om formiddagen, efterfulgt af frokost, inden DPS´s program går i gang. Vi håber I vil være med. I høre nærmere om tid, sted og tilmelding når vi nærmer os. 

Det med småt: I vedtægterne står at vi afholder GF i oktober eller november. Har nogen indvendinger imod at vi kommer til at afholde mødet 11 dage før, end anført i vedtægterne, kan man rette henvendelse til YP. 


VIGTIGT: YPs uddannelsespris 2020 skal uddeles til DPS generalforsamling eller middagen efterfølgende. Så hvem indstiller du som velbegrundet kandidat til dette års uddannelsespris? Det kan både være en enkelt person, et team, eller en afdeling som du synes gør en særlig indsats i forhold til uddannelse af yngre pædiatere. Skriv til os på mail@yp.dk med emnet “ YP Uddannelsespris”.

 

YP kurser

baby

Det har selvsagt stået stille med afholdelse af kurser i løbet af foråret, men der er flere kurser i støbeskeen, som vi håber på at kunne afholde henover efteråret og start på vinteren. Det gælder fx kursus i radiologi, pædiatri-relevant obstetrik og børneungdomspsykiatri. Alle nævnte kurser er planlagt til afholdelse i Region Øst. I Vest er et spændende kursus om ernæring under opsejling.

Vi opfordrer kraftigt til at I selv kontakter os med en god ide til afholdelse af kursus, så hjælper vi gerne. Se nærmere her.

 

Journal club:

Trænger man til inspiration til sin undervisning eller journal club henviser i denne måned til artiklerne om den mulige sammenhæng mellem Covid-19 og hyperinflammation/Kawasaki og multiorgansvigt hos børn. Samlet af 1. reservelæge Rasmus á Rogvi. (Tak for det gode arbejde!) 

Se her.

corona

Sidste ting omhandlende Covid-19 i denne omgang er et link til DPS og SST vejledninger vedr børn og unge med kroniske sygdomme: DPS

 

MMI og info-møder:

I region Syd og Nord er MMI aflyst og erstattes af en samtale. Begge regioner afholder samtaler 16/6. De nøjagtige forhold omkring samtalen er ved at blive udarbejdet og mere information gives ved infomøde. I region Øst er det som nævnt fortsat uafklaret om det bliver MMI eller samtale, men datoen er fortsat 18/6. 

Der er afholdt Info i Region Nord.

I Syd afholes det 4. Juni kl 18:00. Læs det fulde opslag om MMI infomøde i syd på hjemmesiden her.

Region Øst afholder MMI infomøde den 3. Juni kl 17. Se mere her.

 

YP opfordrer alle til lige af tjekke hjemmesiden for kurser mm jævnligt.

God fornøjelse.

 

Bedste hilsner fra YP.

 

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev