YP nyhedsbrev januar 2020

Denne e-mail indeholder grafik, se den i din browser.
 
 
 
 
  logo nyeste yp

 

 
 
 

Kære medlemmer af Yngre Pædiatere

Skærmbillede 2020 01 22 kl. 13.08.30

Er det foråret, som så småt er begyndt at spire? Det mener kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård i hvert fald, og de første pollental er allerede steget. Måske det betyder færre børn i børnemodtagelserne? Vi krydser fingre.  

 

Nye kursister

billede 1

Tillykke til de nye kursister i pædiatri landet over. Velkommen til fire år med gode kurser og fantastisk læring. You finally made it!

 

YP uddannelsespris

pokal til konkurrence

Børnedage nærmer sig, og det er der, vi uddeler årets uddannelsespris. Har du et bud på hvem, der har gjort sig særligt fortjent til denne pris? Send din nominering til yngrepediatere@gmail.com.

 

Journal Club

pexels photo 734541

Kongenit hypothyroidisme er en sjælden, men potentielt alvorlig tilstand, hvis den ikke opdages og behandles. Et studie udfordrer gængse screening guidelines, og konkluderer, at ikke alle nyfødte er dækket godt ind gennem nuværende guidelines. Læs mere i E-Journal Club januar 2020 

 

YP kurser

3

Der ER kurser i pipeline, som er igang med at blive planlagt, men dato og program er ikke fastlagt endnu. Du vil høre nærmere. Hold dig opdateret på hjemmesiden.

MEN vi har brug for, at DU melder dig på banen og arrangerer netop det kursus, du synes, der er brug for. Læs mere her, om hvordan du gør det. Vi hjælper nemlig meget gerne med formalia m.m., så dine gode idéer om emne og undervisere kan let blive til virkelighed!

 

Øvrige kurser

pexels photo 207691

ÅRSMØDE I DANSK BØRNE REUMATOLOGISKE SELSKAB: Det bliver et fantastisk program med danske og udenlandske foredragsholdere. Der vil være oplæg for alle faggrupper. Årsmødet vil blive afholdt i Odense og programmet kommer snart. Er du interesseret i at lære mere om børnereumatologi, så sæt kryds i kalenderen den 7.maj og hold dig opdateret på hjemmesiden.

KURSUS I BASAL PÆDIATRISK GASTROENTEROLOGI OG HEPATOLOGI: Den 15/4-2020 kl 9.45-17 udbyder DaSPGHaN et spændende 1-dagskursus i basal pædiatrisk gastroenterologi og hepatologi målrettet yngre læger ansat i introduktionsstilling/uklassificeret stilling i pædiatri. Det foregår i Det Nordatlantiske Hus i Odense. Læs mere her.

 

DPS TEMADAG: Den 29/1-2020 har Udvalget Global Børnesundhed under DPS arrrangeret en spændende temadag om fattigdom og børnesundhed, set udfra et lokalt og globalt perspektiv. Læs mere her om tilmelding og program her.

BØRNEDAGE 2020: Der har tidligere været meldt lidt forskellige datoer ud i nyhedsbreve fra DPS og på DPS-hjemmeside og derfor også i YP-regi. MEN fortvivl ikke! Her er de korrekte datoer: Børnedage 2020 vil foregå den 17.-19.maj 2020. Følg med her vedr program, sted og tilmelding.

NEUROPÆDIATRISK UDDANNELSESDAG: Dansk neuropædiatrisk selskab indbyder til neuropædiatrisk uddannelsesdag den 24.april 2020, kl 9:30-16 på Århus Universitetshospital. Temaet er gakkede gangarter - børn med afvigende bevægemønstre. Læs mere her.

 

Slutteligt vil vi ønske jer glædelig vinter selvom vejret tyder på forår. 

Med venlig hilsen

YP

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev